Online Bijbelkring

Doe je mee met de Bijbelkring van Kerk & Dier en Vegan Church? Onderstaand vind je het programma voor de komende woensdagavonden van 19.30 – 21.00 uur.

10 juni: Waarom eten mensen vlees? – Marloes van de Goor
Weet jij waarom mensen vlees eten? En hoe de Bijbel dit denken beïnvloed heeft? Deze avond leer je alles wat je moet weten én krijg je tips over hoe je anderen kunt inspireren om geen dieren te eten.

24 juni: Honger de wereld uit – Jos Wietses
Vandaag word je geïnformeerd over de huidige stand van zaken mbt de honger in de wereld, hoe veganisme bijdraagt aan een oplossing en wat je zelf nog meer concreet kunt doen om dit lijden van onze medemensen te verlichten.

8 juli: Angst, ons immuunsysteem en voeding  – Anja Hermanus-Schröder
Angst is een slechte raadgever of juist een prachtig waarschuwingsmechanisme? En hoe werkt dit op ons immuunsysteem? Is wachten op het juiste medicijn of een vaccinatie het enige wat we tegen Corona kunnen doen? Deze avond, geen goedkope antwoorden maar wel food for thought. We laten ons daarbij inspireren door Bijbelse beloftes.
Je kunt je hier aanmelden voor deze avond.

22 juli: “Dieren offeren heeft God Zelf ingesteld. Dus een BBQ kan best!”SandraHermanus-Schröder
Heb je ook weleens van een medechristen gehoord:”God heeft het offeren van dieren, zoals brandoffers, Zelf ingesteld. Een BBQ kan dan dus ook best!” Dit is en wonderlijke redenatie, temeer omdat – na het offer van Christus als het Lam Gods – dierenoffers niet meer nodig zijn, sterker nog: door God zijn afgeschaft. Als basis voor een (christelijke) BBQ (van de kerk of de gemeente) kan het dan al helemaal niet.

5 augustus: Wil God dat we vlees eten? – Marloes van de Goor
In het paradijs werden geen dieren gegeten. Na de zondeval wel. Maar wil God eigenlijk wel dat we vlees eten? En waarom heeft God het eten van dieren toegelaten? Op deze avond leer je de Bijbelse antwoorden op die twee grote vragen.

19 augustus: Mini-training: de sterke veganist! – Marloesvan de Goor
Vind jij al die blikken, vragen en nare opmerkingen ook zo lastig als je wilt vertellen over jouw veganistische levensstijl? Maar waardoor komt dat? En nog belangrijker: wat kun je ertegen doen? In deze mini-training leer je hoe je je als veganist staande houdt bij vrienden, familie, op je werk en in de kerk.