Online Bijbelkring

Doe je mee met de Bijbelkring van Kerk & Dier en Vegan Church? Onderstaand vind je het programma voor de komende woensdagavonden van 19.30 – 21.00 uur.
Kom je voor het eerst? Van harte welkom! Meld je wel even aan zodat je de link ontvangt.
Ben je inmiddels een vaste deelnemer? Dan ontvang je vanzelf de link op je mailadres.

14 oktober: Geef ons heden ons dagelijks brood – Anja Hermanus-Schröder
“Geef ons heden ons dagelijks brood”, bidden we in het Onze Vader. Hoe kan het dan, dat er zoveel aan- en opmerkingen zijn over brood? Deze avond gaan we meer over brood in onze voeding en de Bijbel ontdekken. Heb jij daar zin in? Stuur je vragen uiterlijk 10 oktober aan anja@veganchurch.nl

28 oktober: Bijbelse dieren en hun geheimen – Marloes van de Goor
De schepping is ontzettend rijk en divers. God maakte dieren in al hun veelzijdigheid. In deze Online Bijbelkring staan we stil bij een aantal dieren uit de Bijbel en de diepere betekenis die deze dieren hebben in de Bijbel en vandaag de dag voor ons.

11 november: Het Evangelie voor alle schepselen – Sandra Hermanus Schröder
Bijbelkring naar aanleiding van Marcus 16 en Kol. 1.

25 november: Mini-training: de sterke veganist! – Marloes van de Goor
Vind jij al die blikken, vragen en nare opmerkingen ook zo lastig als je wilt vertellen over jouw veganistische levensstijl? Maar waardoor komt dat? En nog belangrijker: wat kun je ertegen doen? In deze mini-training leer je hoe je je als veganist staande houdt bij vrienden, familie, op je werk en in de kerk.

9 december: De os en de ezel in het Kerstverhaal – Sandra Hermanus-Schröder
De os en de ezel in het Kerstverhaal hebben een heel specifieke betekenis. Hoewel ze niet in de Evangeliën voorkomen, hebben de os en de ezel al in de Vroege Kerk een plekje gekregen in het verhaal van de geboorte van Jezus, de langverwachte Messias. Met een verwijzing naar een van de profeten, wordt duidelijk dat dieren eerder de komende Vredevorst herkennen en zich aan Hem onderwerpen, dan het volk van God en de mensheid.