Recept voor plantaardige appeltaart

Zin in appeltaart? We geven je bij deze een geheel plantaardig recept. In een uur heb je een heerlijke taart op tafel met respect voor alles wat leeft. 

Ingrediënten

 • 375 gram tarwebloem
 • 6 grote appels
 • 4 tl bakpoeder
 • 225 gram margarine (met een groen V logo, 100% plantaardig Alpro of Becel);
 • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • een snufje zout

Naar smaak:

 • suiker
 • rozijnen
 • kaneel
 • custardpoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en zout en voeg daarna de margarine toe. Kneed tot je een mooi deeg krijgt en zet het even afgedekt in de koelkast. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes/plakjes. Verwarm het mengsel in een pan en voeg suiker en kaneel toe naar smaak. Roer tot het appelmengsel iets zachter is geworden, roer wat custardpoeder en de rozijnen door het mengsel en haal de pan van het vuur. Haal het deeg uit de koelkast en leg ¾ deel in een ingevette taartvorm. Verdeel het deeg over de vorm en verdeel het appelmengsel erover. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de rest van het deeg uit. Snijd 6 – 8 stroken uit het deeg en verdeel netjes over de appeltaart. Bak de taart in 50-60 minuten en laat het afkoelen.

Tip: voeg wat gehakte walnoten toe of leg bovenop de appelvulling een laagje peer.

Eet smakelijk!