Moet je als je van God houdt ook van Zijn schepping houden?

Als je van God houdt, kan het niet anders dan dat je ook van Zijn schepping houdt. 
Want als de aarde van God is, zoals de psalmist zingt, dan betekent dat ook dat de aarde niet van ons is. Dan kunnen we niet zomaar alles pakken en nemen wat we willen. We kunnen ons niet alles zomaar toe-eigenen.
Ieder individueel mens en dier heeft een eigen, intrinsieke waarde. God wilde dat iedereen, mens en dier, een eigen naam heeft. En iedereen moet kunnen leven naar zijn of haar aard: zo heeft God het bedoeld.
Erken jij elk mens en dier als een uniek schepsel van God? Zelfs die mensen die je niet zo aardig vindt? En de dieren waar je misschien een beetje bang voor bent? Als je van God houdt, is er werk aan de winkel om óók van Zijn schepping te houden.
Noem de dieren weer bij naam.
De koe die Sarah heet, geen rundvlees.
Het varken dat Gijs heet, geen varkensvlees
En de kip met haar kuikentjes? Je voelt ‘m al aankomen..
Het is niet normaal dat we individuele namen van dieren niet meer weten.
Je huisdier, of een huisdier die je kent, heeft toch ook een eigen naam?
Onze wereld zit zo in elkaar dat God zoveel mogelijk verstopt wordt.
Maar het is een keuze om daaraan mee te doen. Welke keuze maak jij?