Lezingen & Workshops

Interactief, vol inspiratie en met liefde gegeven: dat zijn de lezingen en workshops van Kerk & Dier.

Heb je ons al uitgenodigd voor een lezing of workshop in je kerk, Bijbelstudiegroep of vereniging? We komen graag langs.

Lezingen

Mens, dier en natuur: wat zegt de Bijbel?
We maken in woord en beeld een reis door de Bijbel. Wat zegt de Bijbel over mens, dier en natuur? En wat betekent dat voor ons?
– Leven mét de schepping: hoe, wat en waarom?
We kijken in woord en beeld om ons heen: hoe staat het met onze omgang op de aarde? Hoe bedreigend is plastic? En waarom zouden we opletten welke groenten we kopen?
Groen geloven: doe het zelf!
Je moet er aan geloven – letterlijk. De wereld heeft ook jou nodig. Waarom en hoe je het beste kunt beginnen? We leggen in woord en beeld uit hoe je kunt beginnen.

De Schepper & ik
Deze creatieve schrijfsessie brengt je tot de kern en geeft antwoord op hoe jij je leven in relatie tot de Schepper en de Schepping ziet.
De Bijbel & Gezondheid

Wat aten Adam en Eva als diner? En Abraham? We leren alles wat we weten over voedsel in de tijd van de Bijbel. Daarna maken we ons eigen Bijbelse weekmenu.
– Het Groen Geloven Spel

In groepjes gaan we aan de slag met het Groen Geloven Spel (ontwikkeld door Kerk & Dier). Wat is de smalle weg? En waar ligt de schat verborgen?
Vereist: (binnen)ruimte en de mogelijkheid om in groepjes aan verschillende tafels te zitten.

Kosten: vrijwillige donatie + reiskostenvergoeding (+ materiaalkosten bij workshops)
Duur: in overleg.
Deelnemers: onbeperkt